Paastoertocht 4 April 2021

Paastoertocht 4 April 2021

Op 1e paasdag, 4 april a.s., gaat het nieuwe toerseizoen weer van start met een prachtige rit langs de mooiste plekjes van Oost-Nederland.

De Coronamaatregelen hebben helaas ook gevolgen voor het organiseren toerritten. Om deze reden is besloten om de Paasrit aan de leden beschikbaar te stellen via de mail, zodat iedereen van huis uit kan vertrekken.

Om toch nog enig perspectief te creëren, hanteert daarom de Motor Club Ruurlo de onderstaande adviezen van de KNMV.

  • De toerritten gedurende de periode dat de RIVM-coronamaatregelen van kracht zijn, vallen NIET onder de organisatie van de Motor Club Ruurlo. De motorrijder dient dan ook zelf goed op te letten en is zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn/haar handelen.
  • Het clubhuis is gesloten en er is geen start en finish bij het clubhuis.
  • Er is geen inschrijving via KNMV mogelijk.
  • Alleen leden van de MCR kunnen deelnemen aan deze GRATIS toerrit door aanmelding via de mailbox: toer@mcruurlo.nl.
  • Het GPX-bestand wordt per mail verzonden naar de deelnemers.
  • Indien je per USB kabel de betreffende route op jouw navigatiesysteem geïnstalleerd wilt hebben, dan kun je voor een persoonlijke uitleg of eventueel een afspraak contact opnemen met: toer@mcruurlo.nl
  • Motorrijden niet verboden. Een stop & go waarbij men niet met te veel mensen stilstaat en bij elkaar staan, is mogelijk volgens het RIVM. (Denk aan 1.5. meter richtlijn/ max 2 personen/ mondkapjes bijv. bij tanken enz.)
  • Wij raden aan om alle maatregelen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 goed door te nemen en te kijken wat voor jullie van toepassing is.
  • Zodra versoepelingen van de maatregelen plaats vinden, worden deze toegepast.
  • Per toerrit bepaald op welke wijze deze georganiseerd wordt.

De route bestaat uit twee varianten. Je hebt de keuze uit een lange route van 221 kilometer of de korte route van 153 kilometer. Vanaf de start in Ruurlo gaat de route naar het zuidwesten van Gelderland. Ter hoogte van Hoog Keppel ga je over de ophaalbrug in de richting Lathum/ Westervoort.

Bij Huissen steek je met de veerpont de Neder-Rijn over. Als je de veerpont verlaten hebt en weer op de motor zit zie je rechts het Zwanewater. Hier gaat de korte route de dijk op richting Doornenburg.
Met gebruik van de veerpont bij Pannerden sta te aan de overzijde weer klaar om de mooie Achterhoek in te duiken.

De lange route vervolgt de weg richting de Neder-Rijn en gaat nu de Betuwe in richting Kesteren. Nu rij je weer een stukje naar het zuiden richting de Waal en via mooie dijkweggetjes richting Doornenburg. Gedurende vele kilometers heb je nu de Waal aan je rechterhand en er zijn enkele pauzeplekken opgenomen in de route voor een mooie foto of om even de benen te strekken.

Via Dodewaard en Gendt bereik je Doornenburg waar de korte en lange route weer samen komen.
Bij camping de Waay in Doornenburg is een wat langere pauze gepland. Als de horeca open is kun je hier op een mooi terras van een hapje of een drankje genieten.