Nieuwsbrief Toer

Nieuwsbrief Toer

21 Maart 2021

Coronarichtlijnen in bij toerriten.

 

Beste toerrijders,

De Coronamaatregelen hebben helaas ook gevolgen voor het organiseren toerritten. Om toch nog enig perspectief te creëren, hanteert daarom de Motor Club Ruurlo de onderstaande adviezen van de KNMV.

  • De toerritten gedurende de periode dat de RIVM-coronamaatregelen van kracht zijn, vallen NIET onder de organisatie van de Motor Club Ruurlo. De motorrijder dient dan ook zelf goed op te letten en is zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn/haar handelen.
  • Het clubhuis is gesloten en er is geen start en finish bij het clubhuis.
  • Er is geen inschrijving via KNMV mogelijk.
  • Alleen leden van de MCR kunnen deelnemen aan deze GRATIS toerrit door aanmelding via de mailbox: toer@mcruurlo.nl.
  • Het GPX-bestand wordt per mail verzonden naar de deelnemers.
  • Indien je per USB kabel de betreffende route op jouw navigatiesysteem geïnstalleerd wilt hebben, dan kun je voor een persoonlijke uitleg of eventueel een afspraak contact opnemen met: toer@mcruurlo.nl
  • Motorrijden niet verboden. Een stop & go waarbij men niet met te veel mensen stilstaat en bij elkaar staan, is mogelijk volgens het RIVM. (Denk aan 1.5. meter richtlijn/ max 2 personen/ mondkapjes bijv. bij tanken enz.)
  • Wij raden aan om alle maatregelen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 goed door te nemen en te kijken wat voor jullie van toepassing is.
  • Zodra versoepelingen van de maatregelen plaats vinden, worden deze toegepast.
  • Per toerrit bepaald op welke wijze deze georganiseerd wordt.

 

Algemene informatie

De toerafdeling is voor de enthousiaste motorijd(st)er die zich liever over het asfalt voortbeweegt. Het doel is het met elkaar rijden van mooie toerritten en om weer eens gezellig met je clubgenoten te kunnen babbelen over allerlei onderwerpen, al zal de nadruk toch vaak liggen op onze gezamenlijke passie, motorrijden.

Gedurende het motorseizoen, dat ongeveer van maart tot eind oktober loopt, wordt regelmatig op donderdagavond of zondag een toerrit gereden. De bestemmingen en de te rijden afstanden kunnen heel verschillend zijn.

 

Verkeersveiligheid en aansprakelijkheid

Als deelnemer aan een toerrit van onze club ben en blijf je een individuele verkeersdeelnemer en ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en dat van de medeweggebruikers. Bij niet naleven van de verkeersveiligheid tijdens toerritten georganiseerd door de Motor Club Ruurlo, kan het bestuur passende maatregelen treffen. Deelname aan toerritten is geheel voor eigen risico. De Motor Club Ruurlo kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor eventuele nadelige gevolgen voortvloeiend uit de deelname.

Tijdens een toerrit fungeert één van de leden van de toercommissie als aanspreekpunt en de contactgegevens worden voorafgaand aan de toerrit verstrekt,

 

Introductie Whatsapp Groep “Toernieuws MCR”

Als door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer de weersverwachting voor de avond/dag van de rit erg slecht is, kan een dag tevoren – na overleg met en instemming van een lid van de Toercommissie of bestuur – worden besloten de rit af te gelasten. Vervolgens zorgt dit kaderlid dat dit bij de leden bekend wordt via de reguliere communicatie platvormen. (Website, email).

Daarnaast introduceren we dit jaar een zogenaamde “uitwijkdatum” voor de donderdagavond ritten. Het streven is om bij het annuleren van een donderdagavondrit, al de zaterdag daaropvolgend deze rit te alsnog organiseren. Dit vergt een korte en snelle wijze van communiceren en daarom introduceren wij als toercommissie de Whatsapp groep “Toernieuws”. Dit is een app groep met éénrichting communicatie van de beheerder(s) naar de deelnemers. Het is dus NIET mogelijk om als gebruiker ontvangen berichten in deze app groep te beantwoorden.

Wil je gebruik gaan maken van deze app groep, meld je dan aan bij  toer@mcruurlo.nl  met vermelding van je naam en 06-nummer

Enquête buitenland toer.

Alle leden van MCR is begin maart ’21 per mail een enquête gestuurd met betrekking tot de buitenland toer. De mogelijkheid om de twee vragen uit de enquête te beantwoorden is verlengd tot zaterdag 17 april 2021. Reacties zijn nog welkom en over de uitkomst wordt uiteraard met de leden gecommuniceerd.

 

Paastoertocht MC Ruurlo

Op 1e paasdag, 4 april a.s., gaat het nieuwe toerseizoen weer van start met een prachtige rit langs de mooiste plekjes van Oost-Nederland. Op deze toerrit zijn de RIVM-coronamaatregelen van kracht zoals hierboven vermeld en valt NIET onder de organisatie de Motor Club Ruurlo. De motorrijder dient dan ook zelf goed op te letten en is zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn/haar handelen.

De route bestaat uit twee varianten. Je hebt de keuze uit een lange route van 221 kilometer of de korte route van 153 kilometer. Vanaf de start in Ruurlo gaat de route naar het zuidwesten van Gelderland. Ter hoogte van Hoog Keppel ga je over de ophaalbrug in de richting Lathum/ Westervoort.

Bij Huissen steek je met de veerpont de Neder-Rijn over. Als je de veerpont verlaten hebt en weer op de motor zit zie je rechts het Zwanewater. Hier gaat de korte route de dijk op richting Doornenburg.
Met gebruik van de veerpont bij Pannerden sta te aan de overzijde weer klaar om de mooie Achterhoek in te duiken.

De lange route vervolgt de weg richting de Neder-Rijn en gaat nu de Betuwe in richting Kesteren. Nu rij je weer een stukje naar het zuiden richting de Waal en via mooie dijkweggetjes richting Doornenburg. Gedurende vele kilometers heb je nu de Waal aan je rechterhand en er zijn enkele pauzeplekken opgenomen in de route voor een mooie foto of om even de benen te strekken.

Via Dodewaard en Gendt bereik je Doornenburg waar de korte en lange route weer samen komen.
Bij camping de Waay in Doornenburg is een wat langere pauze gepland. Als de horeca open is kun je hier op een mooi terras van een hapje of een drankje genieten.

 

Namens Bestuur en Toercommissie MC Ruurlo, wensen wij je veel motor- en rij plezier,