Nieuwsbrief Toer

Nieuwsbrief Toer

23 Januari  2022

Beste toerrijder,

Hierbij de nieuwsbrief 2022 van de toercommissie MCR.

Terugblik op 2021:

Ondanks de beperkingen die ons opgelegd werden door de Coronamaatregelen, kunnen we terugkijken op een mooi toerseizoen in 2021, inclusief een regenachtige Sauerland toer.

Wijziging samenstelling Toercommissie:

Leendert Koertse heeft zijn taken binnen de toercommissie beëindigd en met ingang van 1 januari 2022 is op zijn plaats Edwin Mombarg toegetreden.

Planning toerritten 2022:

1 Donderdag 31 maart 2022 1e Avondrit
2 Zondag 17 april 2022  Paastoertocht (1e Paasdag) 150 en 250 km
3 Donderdag 12 mei 2022 2e Avondrit
4 Donderdag 26 mei 2022 Dauwtoertocht incl. ontbijt (150 of 250 km)
5 Donderdag 2 juni 2022 3e Avondrit
6 Donderdag 30 juni 2022 4e Avondrit
7 Donderdag 14 juli 2022 5e Avondrit
8 Donderdag 18 augustus 2022 6e Avondrit
9 Zondag 28 augustus 2022 Zondag rit
10 Zaterdag 17 september 2022 Gehaktballenrit (150 km)
1 19 t/m 22 mei 2022 Buitenlandtoer Duitsland (alleen voor leden)
2 21 t/m 27 aug 2022 Buitenlandtoer Oostenrijk (alleen voor leden)

 

Inschrijven en betalen voor de routes wordt te zijner tijd online mogelijk via de site van MCR.

Buitenland toerritten 2022

Voor het toerseizoen 2022 gaan we als Toercommissie, mede op basis van een enquête in 2021, twee buitenlandse toertochten organiseren naar respectievelijk Duitsland en Oostenrijk.

De toer naar Duitsland valt onder de reguliere jaarlijkse trip qua afstand en wensen van de vaste kern van deelnemers aan de buitenlandtoer in de afgelopen jaren. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om als lid van MCR aan één of aan beide buitenland toer ritten deel te nemen, dus zowel Duitsland als Oostenrijk. De keuze is dus geheel aan jezelf. De inschrijving voor de buitenlandtoerritten wordt binnenkort online mogelijk via de site van MCR.

Duitsland:

Dit jaar is er gekozen voor de regio Westerwald, ongeveer 220 kilometer vanaf Ruurlo. Het vertrek is op donderdag 19 mei en de terugreis is op zondag 22 mei. Er worden door de TC weer mooie routes gemaakt en hopen op betere weersomstandigheden dan afgelopen jaar in Winterberg. De prijsindicatie op basis van halfpension is € 325,- waarbij is rekening gehouden met de inflatie. De exacte verblijfkosten worden vooraf bekend gemaakt bij de inschrijving via de site. Daarbij zijn de kosten voor een lunch en drankjes niet inbegrepen. Verder heb je natuurlijk de brandstofkosten en is het aan te raden om te vertrekken met een motorfiets die in een goede technische staat verkeerd, met name als het gaat om de banden.

Oostenrijk:

Voor de eerste keer in de historie van de MC Ruurlo gaan we een langere toer organiseren.
Deze toer is geschikt voor de wat meer ervaren motorrijder, omdat met name de haarspeldbochten van de passen extreem steil en scherp kunnen zijn.

De toer zal een week duren en ziet er ongeveer als volgt uit:

Vertrek op zondag 21 augustus en we rijden de eerste 200 kilometer over snelle provinciale wegen en vervolgens gedeelte over de autobaan. Dan volgt er nog een route van ongeveer 300 kilometer over mooie binnenwegen om daarna te arriveren bij het eerste hotel voor een overnachting. De volgende dag gaan we over mooie binnendoor wegen naar onze eindbestemming. Gedurende deze route zul je merken dat de wegen steeds mooier worden, de bochten scherper en de bergen hoger. De laatste 150 kilometer rijden we Oostenrijk in en doemen ook de eerste mooie en bekende bergpassen op.  We verblijven vier nachten in Oostenrijk om bekende bergpassen met de motor te beklimmen in drie verschillende landen. We gaan tijdens deze toer naar hoogtes van ruim 2000 meter, komen boven de boomgrens en rijden honderden haarspeltbochten. Vrijdag vertrekken wij bij het hotel om weer huiswaarts te keren. Ook deze route zal ook nog erg mooi zijn. Na vervolgens een overnachting, rijden we zaterdag het laatste stuk weer naar Ruurlo.

Op basis van ervaringen geven we hierbij een prijsindicatie voor de Oostenrijk toer. Voor de verblijfkosten op basis van halfpension dien je rekening te houden met een bedrag van circa € 700,-. (6 overnachtingen). Dit onder voorbehoud en de exacte kosten worden op de site bekend gemaakt bij de inschrijving.  Daarbij zijn de kosten voor een lunch en drankjes niet inbegrepen. Verder heb je natuurlijk de brandstofkosten en is het aan te raden om te vertrekken met een motorfiets die in een goede technische staat verkeerd, met name als het gaat om de banden. (nieuw of bijna nieuw.)
Er zal tussen de 3000 en 3500 kilometer worden afgelegd tijdens deze toer.
Wij hopen bij voldoende animo dit jaarlijks te herhalen.

My Route App (MRA)

In het kader van doorontwikkeling en professionaliseren van de afdeling toer van MCR, hebben wij als Toercommissie, de ambitie om het komend seizoen het programma My Route App te gaan gebruiken voor het maken, beheren en delen van alle routes van MCR.  Het grote voordeel van MRA is dat het een all-in-one universeel routeplatform betreft. Of je nu TomTom, Garmin of Open Street Map gebruikt, iedereen kan met MRA-routes maken, delen en exporteren naar zijn of haar specifieke navigatiesysteem en dat is als club of vereniging erg prettig. Op dit moment zijn we als TC de MRA aan het testen voor het seizoen 2022. De komende maanden houden we jullie op de hoogte over de doorontwikkeling van MRA binnen MCR.

 

Wellicht goed om te benoemen dat routes ook op de gebruikelijke wijze per mail worden verzonden of bij de start vanaf een laptop op het navigatiesysteem gezet kunnen worden.

 

Gratis MRA-account

Indien je nog geen MRA-account hebt, dan kun je voor de start van het toerseizoen alvast kennis maken met MRA door het aanmaken van een gratis MRA-account. Via dit account kun je uitgenodigd worden om, als “vriend” van het MRA-account genaamd “Motor Club Ruurlo afd. toer”, de routes te delen.

Als lid kun je uiteraard zelf bepalen of je gebruik wil maken van een gratis basis account of op termijn te besluiten om het te upgraden naar een Gold account.

Een gratis account is aan te vragen via onderstaande link.

Https://www.myrouteapp.com/nl/home

Gratis MRA-trainingen voor MCR leden.

Om kennis te maken met de basis functionaliteiten en de mogelijkheden van MRA, wordt voor leden van MCR een gratis training van anderhalf uur aangeboden.  Dit is een online-training via het programma Zoom. Op de nog af te spreken datum kunnen de deelnemers inloggen via hun pc, tablet of telefoon en meedoen met de training. Uiteraard wordt de Zoom-uitnodiging, met uitleg over hoe Zoom werkt, op tijd verstuurd. Het gebruik van Zoom vergt geen uitvoerige kennis van computersystemen, dus schroom niet om je aan te melden. (Het is bijna net zo eenvoudig als een mailtje versturen).

Mocht je toch hierbij ondersteuning wensen, neem dan contact op met te toercommissie via onderstaand mailadres.

Op basis van de ervaringen met MRA bestaat de mogelijkheid om in de loop van het jaar een MRA-training voor leden op locatie (clubgebouw) te organiseren.

Voor het logistieke traject is het verzoek om je voor deze gratis Zoom training of ondersteuning aan te melden via: toer@mcruurlo.nl.

 

Tot zover het nieuws vanuit de Toercommissie. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkeling en hopen wederom op een mooi toerseizoen.

 

Met vriendelijke groet,

Toercommissie MCR.