Algemene info toer

Algemene info toer

Algemene informatie over de afdeling toer

De toerafdeling is voor de enthousiaste motorijd(st)er die zich liever over het asfalt voortbeweegt. Het doel is het met elkaar rijden van mooie toerritten en om weer eens gezellig met je clubgenoten te kunnen babbelen over allerlei onderwerpen, al zal de nadruk toch vaak liggen op onze gezamenlijke passie, motorrijden.

Gedurende het motorseizoen, dat ongeveer van maart tot eind oktober loopt, wordt regelmatig op donderdagavond of zondag een toerrit gereden. De bestemmingen en de te rijden afstanden kunnen heel verschillend zijn. Verder wordt jaarlijks een meerdaagse buitenland toer georganiseerd.

Verkeersveiligheid en aansprakelijkheid

Als een deelnemer aan een toerrit van onze club ben en blijf je een individuele verkeersdeelnemer en ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en dat van de medeweggebruikers. Deelname aan toerritten is geheel voor eigen risico. De Motor Club Ruurlo kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor eventuele nadelige gevolgen voortvloeiend uit de deelname.

Whatsapp Groep “Toernieuws MCR”

Als door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer de weersverwachting voor de avond/dag van de rit erg slecht is, kan een dag tevoren – na overleg met en instemming van een lid van de Toercommissie of bestuur – worden besloten de rit af te gelasten. Vervolgens zorgt dit kaderlid dat dit bij de leden bekend wordt via de reguliere communicatie platvormen. (Website, email).

Het streven is om bij het annuleren van een toerrit om deze zo snel mogelijk opnieuw te plannen. Dit vergt een korte en snelle wijze van communiceren en hiervoor gebruiken wij als toercommissie de Whatsapp groep “Toernieuws”. Dit is een app groep met éénrichting communicatie van de beheerder(s) naar de deelnemers.

Wil je gebruik gaan maken van deze app groep, meld je dan aan bij toer@mcruurlo.nl met vermelding van je naam en 06-nummer