KoverKross

KoverKross

In 2007 werd de eerste KoverKross verreden op het maisland van de boerderij De Kover. De cross is vernoemd naar de naam van deze boerderij, eigendom van de familie Ligtenbarg aan de Nieuwenhuishoekweg in Ruurlo. Nu is het maisland bij boerderij ‘De Geck’ van de familie Uenk aan de Batsdijk al vele jaren het domein van de cross.

Het doel van dit motorcrossevenement is om laagdrempelig iedereen een gezellige actieve dag te bezorgen, waarop eenieder op zijn eigen niveau zijn favoriete hobby kan beoefenen. Op het maisland wordt speciaal voor deze dag een uitdagend parcours aangelegd dat voor iedereen goed toegankelijk is. Het is een lang parcours van ongeveer twee kilometer met springschansen.

Er wordt gestart in verschillende klassen: 50c, 65cc, 85 cc, 125cc, 250cc, 500cc, 45+, Dames, Quads en Twinshock. Per klasse worden twee manches verreden. De trainingen zijn van 9.30 tot 10.30 uur en aansluitend de wedstrijden. Rond de klok van 16.00 uur volgt dan de prijsuitreiking (ook uitreiking van de bekers voor de clubwedstrijden MC Ruurlo leden).

De tent van de MC Ruurlo zal dienstdoen als kantine, is tegelijkertijd een uitrust ruimte en muziek zorgt voor de gezelligheid!