Circuit Kappermaat

Circuit "Kappermaat"

Motocross circuit MCRuurlo/BMAC-Borculo de Kappermaat

Handleiding voor beginners

Lees (voordat je voor de eerste keer op een crossmotor stapt) eerst de handleiding met nuttige tips van de KNMV.

MC Ruurlo en BMAC Borculo beschikken over een motocross trainingscircuit, waar ook ieder jaar een aantal wedstrijden worden gehouden.

Het telefoonnummer van het Kappermaat circuit (alleen in gebruik tijdens trainingen en wedstrijden) is 0573-491275.

Openingstijden

Het Kappermaat circuit is geopend voor training op: – zaterdagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur (maart tot en met oktober); – dinsdagavond van 17:30 tot 19:00 uur (april tot en met september). In de maanden november tot en met februari is het circuit gesloten.

Zijspannen en quads worden alleen op zaterdag toegelaten, niet op dinsdag.

Motoren mogen niet worden gestart voor 13:30 uur (zaterdag) of 17:30 uur (dinsdag)!

Lidmaatschap

Om te kunnen rijden op het Kappermaat circuit is een lidmaatschap MC Ruurlo verplicht. Tevens is er een mogelijkheid voor daglid.

Er kan worden gekozen tussen: – crosskaart (betaling van een bedrag per jaar, daarnaast geen kosten voor rijden op het circuit) – dagkaart (betaling van € 15 voor iedere keer dat op het circuit wordt gereden)

Betaling van het lidmaatschap moet voor aanvang van de training zijn geregeld.

Route

De route naar het circuit is vanaf de N315 (weg van Borculo naar Ruurlo) bij km 27,3 met gele bordjes aangegeven. Adres voor navigatie: De Brille 1 in Ruurlo, gemeente Berkelland.

Huisregels Op het Kappermaat circuit gelden de volgende huisregels: – u moet zich voor aanvang van de training melden en uw geldige KNMV licentie tonen; – het lidmaatschap is alleen geldig als aan alle betalings- en overige verplichtingen is voldaan; – het gebruik van een transponder (MYLAPS type MX of X2) is verplicht; – het is niet toegestaan met de motor te rijden buiten het circuit (dus lopen op het rennerskwartier); – stilstaande motoren moeten uit zijn; – open vuur en/of roken tijdens het tanken is verboden; – houdt de toegangsweg vrij; – u betreedt het terrein op eigen risico en verantwoording; – u dient zelf uw eigen veiligheid in acht te nemen; – het is niet toegestaan u op de baan te begeven zonder motor; – u kunt de club niet aansprakelijk stellen voor door u opgelopen schade; – het is verboden zich op plaatsen te bevinden welke zijn aangeduid als “verboden voor publiek”; – bij vrije trainingen zijn geen vlaggenisten aanwezig, u traint voor eigen risico; – u moet te allen tijde de aanwijzingen van medewerkers van de club opvolgen; – wij adviseren beginnende rijders op zaterdag te komen rijden (i.v.m. drukte op dinsdagavond). Milieuregels

Op het Kappermaat circuit gelden de volgende milieuregels: – toelaatbaar geluidniveau is maximaal 94 dB(A) gemeten aan de baan; – gebruik van milieumat is verplicht; – gebruik van crossbril met tear-off (wegwerpvizier) is verboden; – motoren afspuiten in het rennerskwartier is verboden; – achterlaten van olie, banden, vloeistoffen en ander afval is verboden.

Op het circuit zijn milieumatten te koop, de prijs is € 15 per stuk.

Het niet nakomen van huis- en/of milieuregels betekent uitsluiting van deelname aan trainingen en wedstrijden.

 

KNMV Basis licentie 2018 a € 60,00 verplicht! Aanvragen via www.knmv.nl

KNMV daglicentie a euro 27,50 aanvragen via www.knmv.nl

Voor openstelling van het circuit ivm weersomstandigheden raadpleeg site van BMAC.   www.bmac-borculo.nl