Noppenweekend

Noppenweekend

Het Noppenweekend is een jaarlijks terugkerend weekend naar MSC Kleinhau aan het begin van het cross seizoen. Het doel van het weekend is om de noppenrijders van onze vereniging samen, in een gezellige en saamhorige ambiance, hun hobby en/ of sport uit te laten oefenen. Hierbij kan een ieder op zijn eigen niveau, alleen of samen met anderen het weekend crossen. Mocht er nog ruimte zijn voor meer rijders wordt de inschrijving open gesteld voor niet leden.

De MSC Kleinhau stelt ons het gehele circuit en bijbehorende overige faciliteiten volledig en exclusief tot onze beschikking. Deze locatie beschikt over een professioneel motocross- circuit, jeugd mx- circuit, er zijn  overnachtingsmogelijkheden, sanitaire en facilitaire voorzieningen en een volwaardige, uitgebreide kantine.

 

Circuit

Op het circuit worden jaarlijks een aantal grote wedstrijden gereden met vele duizenden toeschouwers. Het is goed ingericht en heeft de nodige veiligheidsvoorzieningen. Kenmerken:

  • veel hoogte verschillen;
  • harde ondergrond met grind (toegankelijk voor ieder niveau rijder);
  • droogt snel;
  • spectaculair (voor degenen die het kunnen, voor de minder geoefende rijders echter zeer toegankelijk);
  • bijna geheel overzichtelijk vanuit ieder punt op het terrein;
  • lengte ongeveer 2 km;

De harde ondergrond maakt het circuit voor minder geoefende rijders zeer toegankelijk, te meer daar er geen andere motorcrossers zullen zijn dan alleen van de MC Ruurlo. De hoogteverschillen en de aard van het circuit zal voor de geoefende rijder een uitdaging zijn.

Het weekend

Het weekend begint op vrijdag middag, dan kunnen we het terrein op en er kan er van ± 15.00 tot ± 20.00 gereden worden. Zaterdag kan er de hele dag worden gereden en kan er ’s avonds nog wat gedronken worden in de kantine. Zondag ’s ochtends staat er een ontbijt klaar maar kan er helaas niet meer gereden worden.

Het evenement moet voor iedereen toegankelijk zijn en heeft o.a. als streven de kosten op een zo laag mogelijk niveau te houden zonder aan kwaliteit in te boeten. Overnachten zal op het terrein gebeuren en zal op eigen gelegenheid worden ingevuld, denk hierbij aan campers, aanhangwagens, tent of andere mogelijkheden. In de kantine zullen we eten en andere binnenactiviteiten organiseren. Alle maaltijden worden volledig verzorgd en samengesteld door onze gastheren/vrouwen (MSC Kleinhau). De overige activiteiten worden door ons zelf georganiseerd en begeleid. Er zullen geen activiteiten buiten het terrein van de MSC Kleinhau plaatsvinden.

Mx-training

Wij willen allemaal goed, snel en als het kan ook nog zo beheerst mogelijk motorcrossen. Daarom zal de MC Ruurlo 1 of meerdere trainers contracteren voor een training. (Bij voldoende belangstelling).

 

Zodra er mee informatie bekend is over de komende editie van het Noppenweekend zal het hier te zien zijn en via social media bekend worden gemaakt.