Offroad

Offroad

UPDATE. “Off Road afgelast”

 

Teleurstelling bij Motorclub Ruurlo door tweede golf COVID-19 pandemie: “afgelasting van de jaarlijkse offroadrit was onvermijdelijk”

Tot ongeveer een week geleden waren de leden van de offroadcommissie van Motorclub Ruurlo nog volop bezig met het regelen van de laatste goedkeuringen van grondeigenaren voor haar jaarlijkse motor offroadrit op 25 Oktober, zelfs de altijd goede samenwerking met restaurant- en startlocatie de Duif was besloten. Nieuwe bospercelen, aardappelakkers en diverse nieuwe zandwegen waren in de uitdagende route van 2020 opgenomen. Ondanks het stikstofbeleid voor vanggewassen, welke de editie van 2019 al de das om had gedaan, en ook de aanvankelijke controle van het coronavirus leken een vernieuwende 2020 editie niet in de weg te staan.

Helaas…. niets is wat het lijkt. De forse stijging van het aantal besmettingen in het land heeft iedereen weer op scherp gezet. Beleidsplannen worden aangescherpt, nieuwe noodverordeningen van veiligheidsregio’s en ook de meer praktische zaken zoals de verplichte sluiting van sportkantines gooien wederom roet in het eten. Het clubhuis aan de Vosheuvelweg waar de MCR altijd dankbaar gebruik van maakt als uitvalsbasis voor de organisatie van verschillende evenementen moet onder de huidige regels gesloten blijven.

Uiteraard is er voor de organisatie van een offroad evenement  intensief overleg met Gemeente, Provincie en de KNMV; Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. “Iedereen wil het beste voor de sport, zeker in tijden van veel beperkingen”  Ook de ruurlose motorclub is er zich van bewust dat de veiligheid van de deelnemers en haar bijna 100 vrijwilligers op de dag van het evenement voorop staat.

De tijden zijn onzeker en ook de kansen op een versoepeling van de maatregelen zien er nog niet erg positief uit. Op dit moment zijn alle vergunningen voor evenementen met meer dan 40 personen (buitenpubliek) zelfs ingetrokken door de gemeente. Motorclub Ruurlo begrijpt deze beslissing, het is tenslotte in het belang van de gezondheid dat we samen dit virus onder controle krijgen, “het organiseren van een evenement met honderden deelnemers uit verschillende windstreken is dan gewoon niet gepast” Men hoopt bij de motorclub van harte dat de besmettingscijfers richting het einde van dit jaar flink zullen dalen: “hopelijk geeft dit voor collega motorclubs de mogelijkheid om hun evenementen wel te kunnen organiseren”

Achter de schermen wordt inmiddels al weer gekeken naar de editie van 2021, alle voorbereidingen en de jarenlange relatie met grondeigenaren en overheidsinstanties gaan natuurlijk niet verloren, en dit zal de rit voor volgend jaar zeker minstens zo aantrekkelijk maken voor de “noppenliefhebbers”