Offroad 2024

Offroad 2024

Zondag 29 September 2024

 

Zondag 29 September 2024 organiseert de MotorClub Ruurlo haar jaarlijkse Offroad rit! Door de aangescherpte wetgeving kunnen we helaas geen gebruik meer maken van de maisvelden, maar we hebben zeker een uitdagende route voor de Offroad rijders uitgewerkt en die bestaat uit zandpaden, bospaden, kruip-door-sluipdoor stukken, akkerbouwlanden en een enkel stukje harde weg.

 • Je kunt alleen deelnemen als je gebruik maakt van voorinschrijving.
 • Inschrijving ter plaatse, op zondag 29 September 2024, is niet mogelijk

 

Informatie inschrijving

 • Inschrijven kan alleen als je al in bezit bent van een KNMV Offroad Startlicentie, of daglicentie. Ben je nog niet in het bezit van een Offroad Startlicentie, vraag deze dan nu online aan op KNMV Offroad startlicentie
  of een KNMV Dagpas (dagverzekering) aan voor de Offroad rit van Motorclub Ruurlo.
 • Zodra je betaald (Ideal of Paypal) hebt, na de inschrijving, ontvang je een emailbericht met een bevestiging van de deelname aan de Off Road rit.
 • Zodra je betaald hebt, na de inschrijving, ontvang je een emailbericht met daarin downloadlink naar het ticket voor deelname aan de Offroad rit.
  Print het ticket (inclusief QRcode) en neem het geprinte bericht mee op zondag 24 september 2023. Of laat hem zien op je telefoon. Je hebt dit bericht nodig om te starten.
 • Via onderstaande link kan online ingeschreven worden. Digitaal inschrijven kan alleen als je al in bezit bent van een KNMV Offroad Startlicentie.
 • Het inschrijfformulier volledig invullen om vervolgens te betalen d.m.v. Ideal of Paypal.
 • Vol = Vol

Online inschrijfkosten € 22,50 per deelnemer (exclusief licentiekosten)

 

 

Inschrijven en start

Cafe Restaurant de Duif
Groenloseweg 57
7261 RM Ruurlo

Controle inschrijving en Offroad licentie: vanaf 9.00 uur 

Route open: vanaf 10.00 uur

Sluiting route: 14.00 uur

Controle inschrijving en starten

 • Inschrijfformulier en Offroad licentie zullen bij de start locatie gescand/gecontroleerd worden en ontvang je een polsbandje als bewijs van inschrijving.
 • Vanaf 2019 krijg je van de KNMV geen plastic pasje(s) meer, maar is je ledenpas, sportlicentie of dagpas digitaal terug te vinden in de KNMV app. Download deze app via de Appstore op je telefoon en na het inloggen zie je je diverse passen verschijnen.
 • Bij de start wordt er gecontroleerd op het polsbandje en kan er worden gestart.

 

Registratiepersoonsgegevens

De via dit formulier ingevulde gegevens worden door de vereniging alleen voor intern gebruik vast gelegd. Registratie vindt plaats conform de privacy-statement.

 • Na betaling ontvang je een bevestiging per mail als bewijs van inschrijving.
 • Bevestigings E-mail inclusief QRcode tonen bij inschrijving.
 • Voor informatie mail naar: info@mcruurlo.nl

De Motor Club Ruurlo organiseert vele jaren een Offroad rit op de laatste zondag van oktober.

De Offroad rit is een motorsportevenement zonder wedstrijdelement. Er wordt met Offroad/enduromotoren en quads, over een uitgezette route gereden, die grotendeels bestaat uit onverharde wegen, bospaden en maislanden. De Offroad motoren en quads dienen goedgekeurd zijn voor het rijden op de openbare weg en voorzien zijn legale noppenbanden. De rit kan worden gereden door iedereen met een geldig rijbewijs en in het bezit is van een Offroad licentie of dagpas.

De route is geheel bepijld en is ongeveer 50 kilometer lang. Er zit geen wedstrijdelement aan vast en de route mag meerdere keren worden afgelegd.

Nadat je je inschrijfformulier hebt laten scannen en je Offroad licentie is gecontroleerd ontvang je een polsbandje.

Om 10.00 uur wordt de route opengesteld en kan men zo vaak rijden tot het sluiten van de route om 14.00 uur.

Deze rit is GEEN wedstrijd, maar een recreatieve route door een mooie omgeving.

Elf geboden

De KNMV en collega-sportbond MON werken in Noord-Brabant met regionale overheden samen aan een uniek project om Offroad liefhebbers in staat te stellen om vaker Offroadritten te kunnen rijden. Nederland telt duizenden Offroadrijders, die echter maar van maart tot en met december kunnen rijden. Een kleine groep gaat daarom op eigen initiatief buiten het seizoen toch de natuur in, zorgt daarbij voor overlast en creëert zodoende een negatief imago voor de liefhebbers die zich wel aan de regels houden.

Aan offroadrijders wordt daarom gevraagd om zelf een steentje bij te dragen door zich aan de elf geboden te houden:

  1. Offroadrijden doe je op legale onverharde wegen die zich daartoe lenen.
  2. Rijd niet buiten deze paden.
  3. Beschouw je hobby niet als een wedstrijd.
  4. Wees hoffelijk voor omwonenden en andere weggebruikers; rijd rustig op de verharde weg.
  5. Respecteer natuurreservaten, privé-eigendommen en gedenkplaatsen.
  6. Houd rekening met de staat van de wegen en hun bermen.
  7. Rijd met een wettelijk goedgekeurde motor.
  8. Pas altijd je rijstijl aan naar de omstandigheden.
  9. Respecteer wetten en verordeningen.
  10. Zorg ervoor dat je correct verzekerd bent.
  11. Rijd in kleine groepen.

 

 

Wil je ook offroadrijden?

Als je een jaar lang Offroad wil rijden, is een KNMV Offroad Startlicentie een goede investering. Hiermee kun je deelnemen aan alle Offroadritten die op de KNMV kalender staan vermeld. Maar het is ook een basis sportlicentie waarmee je op alle KNMV-motocrosscircuits in Nederland kunt trainen of aan een clubwedstrijd deelnemen. En om te ervaren wat het ONK Enduro inhoudt kun je met de KNMV Offroad Startlicentie starten in de Dagstartklasse.

Wil je incidenteel deelnemen aan een offroadrit, dan is het mogelijk om deel te nemen met een KNMV dagpas. Deze kun je online aanvragen op KNMV Offroad startlicentie.

Meer informatie KNMV offroadrijden

Op de KNMV Offroad en Endurokalender kun je zien waar je in Nederland met je offroadmotor terechtkunt. Meer informatie staat in het KNMV Offroad Reglement. Op sommige routes kun je ook met quadvoertuigen rijden. Neem voor alle zekerheid vooraf contact op met de organisator of dit is toegestaan.