Inschrijven Quads

Inschrijven Quads

Zondag 24 september 2023 organiseert de MotorClub Ruurlo haar jaarlijkse Offroad rit! Door de aangescherpte wetgeving kunnen we helaas geen gebruik meer maken van de maisvelden, maar we hebben zeker een uitdagende route voor de Offroad rijders uitgewerkt en die bestaat uit zandpaden, bospaden, kruip-door-sluipdoor stukken, akkerbouwlanden en een enkel stukje harde weg.

 • Je kunt alleen deelnemen als je gebruik maakt van voorinschrijving.
 • Inschrijving ter plaatse, op zondag 24 september 2023, is niet mogelijk.

Informatie inschrijving

 • Inschrijven kan alleen als je al in bezit bent van een KNMV Offroad Startlicentie, of daglicentie. Ben je nog niet in het bezit van een Offroad Startlicentie, vraag deze dan nu online aan op KNMV Offroad startlicentie
  of een KNMV Dagpas (dagverzekering) aan voor de Offroad rit van Motorclub Ruurlo.
 • Inschrijven kan tot zondag 24 september 12.00 uur. Na deze datum en dit tijdstip kun je geen gebruik meer maken van de inschrijving en kun je dus niet deelnemen aan de Off Road Rit
 • Zodra je betaald (Ideal of Paypal) hebt, na de inschrijving, ontvang je een emailbericht met een bevestiging van de deelname aan de Off Road rit.
 • Zodra je betaald hebt, na de inschrijving, ontvang je een emailbericht met daarin downloadlink naar het ticket voor deelname aan de Offroad rit.
  Print het ticket (inclusief QRcode) en neem het geprinte bericht mee op zondag 24 september 2023. Of laat hem zien op je telefoon. Je hebt dit bericht nodig om te starten.
 • Via onderstaande link kan online ingeschreven worden. Digitaal inschrijven kan alleen als je al in bezit bent van een KNMV Offroad Startlicentie.
 • Het inschrijfformulier volledig invullen om vervolgens te betalen d.m.v. Ideal of Paypal.

Online inschrijfkosten € 22,50 per deelnemer (exclusief licentiekosten)

 

 

Controle inschrijving en starten

 • Inschrijfformulier en Offroad licentie zullen bij de start locatie gescand/gecontroleerd worden en ontvang je een polsbandje als bewijs van inschrijving.
 • Vanaf 2019 krijg je van de KNMV geen plastic pasje(s) meer, maar is je ledenpas, sportlicentie of dagpas digitaal terug te vinden in de KNMV app. Download deze app via de Appstore op je telefoon en na het inloggen zie je je diverse passen verschijnen.
 • Bij de start wordt er gecontroleerd op het polsbandje en kan er worden gestart.

Registratiepersoonsgegevens
De via dit formulier ingevulde gegevens worden door de vereniging alleen voor intern gebruik vast gelegd. Registratie vindt plaats conform de privacy-statement.

 • Na betaling ontvang je een bevestiging per mail als bewijs van inschrijving.
 • Bevestigings E-mail inclusief QRcode tonen bij inschrijving.
 • Voor informatie mail naar: info@mcruurlo.nl

Inschrijven en start

Cafe Restaurant de Duif
Groenloseweg 57
7261 RM Ruurlo

Controle inschrijving en Offroad licentie: vanaf 9.00 uur 

Route open: vanaf 10.00 uur

Sluiting route: 14.00 uur

Het bestuur wil klachten voorkomen en deze OffRoad rit nog graag jarenlang kunnen organiseren. Voor alle deelnemers motoren en quads geldt, zodra men op de openbare weg komt moet het rijgedrag aangepast worden aan normaal gebruik van de openbare weg. Je kunt je in het parcours OffRoad genoeg uitleven.

In afwijking van de OffRoad rit 2018 staan wij Sport Quads toe om deel te nemen aan onze OffRoad rit. Besloten is dat Utillity Quads en Landbouw Quads uitgesloten zijn van deelname. De KNMV heeft aanpassingen gedaan aan het OffRoad reglement.

Maar wat is een Sport Quad, welke specifieke zaken/eisen/onderdelen kent een Sport Quad. Vraag jezelf serieus af of jouw Quad aan de eisen voldoet. Voorkom de teleurstelling na een eind te hebben gereden om dan vervolgens te horen krijgen dat jouw Quad niet toegelaten kan worden op het parcours.

Wij voeren geen discussie aan de start/keuring!

De keurmeesters hebben het laatste woord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportquad, dit type is geschikt

Tussenmaat Quad

 1. Quad moet eenzitter zijn
 2. Quad mag niet breder zijn dan 130 cm
 3. Quad moet een kenteken hebben
 4. Quad mag geen handelaarskenteken hebben
 5. Quad rijder moet deugdelijke crosskleding dragen
 6. Quad met beperkte snelheid is uitgesloten
 7. Quad moet kaal zijn

Utility Quad

Dit type wordt uitgesloten van deelname

Landbouw Quad

Deze mogen zeker niet op het parcours. In het KNMV OffRoad reglement specifiek uitgesloten van deelname.

Kleding

KNMV reglement KLEDING

13 Uitrusting
13.01 Algemeen
13.01.01 Het dragen van “sjaaltjes” en het gebruik van kleding met capuchons is verboden.
13.01.02 Lange haren zullen om veiligheidsredenen op een dusdanige wijze gedragen dienen te worden, dat deze niet onder de helm uitkomen (wapperen).

13.02 Kleding
13.02.01 Tijdens offroad ritten moeten de deelnemers kleding en schoeisel dragen welke in een goede staat zijn en voldoen aan de eisen zoals hieronder gesteld. 13.02.02 Deelnemers moeten een minimaal een “Motocrossbroek” dragen van duurzaam materiaal, bij leder met een materiaal dikte van ten minste 1,2 mm, indien het geen leder is zal het materiaal moeten voldoen aan de eisen zoals gesteld in Art 5.02.03.
13.02.03 Andere materialen dan leer zijn toegestaan mits deze voldoen aan de navolgende eisen: “Materiaal, gelijkwaardig aan leer”;
13.02.04 Kunststoffen die door, hetzij verhitting, of door het in contact komen met brandstof kunnen smelten, zijn voor zowel de voering als de buitenkant van de broek niet toegestaan.
13.02.05 Deelnemers moeten minimaal een “motocrossshirt” dragen voorzien van lange mouwen. De mouwen moeten tot aan de polsen reiken, en de uiteinden moeten voorzien zijn van “stretchstof”. Het rijden met opgerolde, of omhooggeschoven mouwen is niet toegestaan.
13.02.06 Het schoeisel van de rijder moet van leer zijn of van een gelijkwaardig materiaal.
13.02.07 De schachthoogte van het schoeisel moet tot net onder het kniegewricht reiken.
13.02.08 Deelnemers moeten in goede staat verkerende handschoenen dragen.
13.02.09 De uitrusting kan voorzien zijn van een FMN- dan wel FIM- keurmerk.

13.3 Dragen van een helm gedurende de offroadrit moet de deelnemer, zodra hij op zijn motor zit om aan de offroadrit deel te nemen, een goed bevestigde, beschermende en in goede staat verkerende helm dragen.

Doe dit tijdig, maar in elk geval voordat je aan onze offroadrit afreist, zodat je snel kunt inschrijven en goed verzekerd aan de offroadrit begint.

OFFFROAD licentie

Ben je nog niet in het bezit van een Offroad Startlicentie, vraag deze dan nu online aan op KNMV Offroad startlicentie
of een KNMV Dagpas (dagverzekering) aan voor de Offroad rit van Motorclub Ruurlo.

Vanaf 2019 krijg je van de KNMV geen plastic pasje(s) meer, maar is je ledenpas, sportlicentie of dagpas digitaal terug te vinden in de KNMV app. Download deze app via de Appstore op je telefoon en na het inloggen zie je je diverse passen verschijnen.

Dus let op:

GÉÉN KNMV OFFROADLICENTIE OF -DAGPAS   is   GÉÉN DEELNAME AAN DE OFFROADRIT

WEES VOORBEREID!

‘Een slimme offroadrijder is goed voorbereid’, regel alles vooraf in perfectie: offroadmotor top, genoeg benzine mee, crosskleding, crosshelm en toebehoren, brandblusser (type ABC), otr inschrijfformulier, KNMV offroadlicentie of -dagpas, eten & drinken, pinpas en geld, rijbewijs, je motorvrienden en zeker niet vergeten: je goede humeur: Let’s ride & have fun!