Noppenweekend 2023

Noppenweekend 2023

Het Noppenweekend wordt dit jaar voor de zestiende keer in zijn geschiedenis gehouden. Het doel van het weekend is om de noppenrijders van onze vereniging samen, in een gezellige en saamhorige ambiance, hun hobby en/ of sport uit te laten oefenen. Hierbij kan eenieder op zijn eigen niveau, alleen of samen met anderen het weekend crossen.

Het noppenweekend zal dit jaar plaatsvinden op 31 Maart t/m 2 April. De locatie is het MX-circuit van de MSC-Kleinhau in Duitsland. De reisduur naar deze locatie zal ongeveer 2 tot 3 uur bedragen, de afstand is 205 km.

De MSC Kleinhau stelt ons het gehele circuit en bijbehorende overige faciliteiten volledig en exclusief tot onze beschikking. Deze locatie beschikt over een professioneel motocross- circuit, jeugd mx- circuit, er zijn overnachtingsmogelijkheden, sanitaire en facilitaire voorzieningen en een volwaardige, uitgebreide kantine.

Circuit

Op het circuit worden jaarlijks een aantal grote wedstrijden gereden met vele duizenden toeschouwers. Het is goed ingericht en heeft de nodige veiligheidsvoorzieningen. Kenmerken:

 • Veel hoogte verschillen;
 • Harde ondergrond met grind (toegankelijk voor ieder niveau rijder);
 • Droogt snel;
 • Spectaculair (voor degenen die het kunnen, voor de minder geoefende rijders echter zeer toegankelijk);
 • Bijna geheel overzichtelijk vanuit ieder punt op het terrein;
 • Lengte ongeveer 2 km;

De harde ondergrond maakt het circuit voor minder geoefende rijders zeer toegankelijk, te meer daar er geen andere motorcrossers zullen zijn dan alleen van de MC Ruurlo. De hoogteverschillen en de aard van het circuit zal voor de geoefende rijder een uitdaging zijn. Bijgaand een aantal videobeelden:

www.msc-kleinhau.de

Onze locatie voor het Noppenweekend 2023 ligt slechts enkele tientallen kilometers van het Enduropark Bilstain. Voor de liefhebbers is dit een goede mogelijkheid om zich daaruit te leven. Een bezoek aan dit Enduropark is op eigen gelegenheid en zal niet door de organisatie geregeld worden.

Het weekend

Het evenement moet voor iedereen toegankelijk zijn en heeft o.a. als streven de kosten op een zo laag mogelijk niveau te houden zonder aan kwaliteit in te boeten. Overnachten zal op het terrein gebeuren en zal op eigen gelegenheid worden ingevuld, denk hierbij aan campers, aanhangwagens, tent of andere mogelijkheden. In de kantine zullen we eten en andere binnenactiviteiten organiseren. Alle maaltijden worden volledig verzorgd en samengesteld door onze gastheren/vrouwen (MSC Kleinhau). De overige activiteiten worden door ons zelf georganiseerd en begeleid. Er zullen geen activiteiten buiten het terrein van de MSC Kleinhau plaatsvinden.

Mx-training

Wij willen allemaal goed, snel en als het kan ook nog zo beheerst mogelijk motorcrossen. Daarom zal de MC Ruurlo ook dit jaar voor jou 1 of meerdere trainers te contracteren (Bij voldoende belangstelling). Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je training wilt.

Deelnamekosten

De kosten bedragen:

Deelnemer Cross 11 jaar en jonger                            € 60                 (peildatum leeftijd 01-01-2023)

Deelnemer Cross 12 jaar en ouder                            € 100               (peildatum leeftijd 01-01-2023)

Begeleider                                                                  € 60

Introducee                                                                 € 110

Het weekend is inclusief:

 • Camping- en parkeergelden;
 • Gebruik sanitaire voorzieningen;
 • Gebruik kantine;
 • Alle maaltijden;
 • Entreegelden voor het circuit;
 • Trainers.

Genuttigde dranken in de kantine zijn voor eigen rekening.

Programma

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

 

Vrijdag 31 Maart

13.00 u. >                   Aankomst/ ontvangst

14.00 – 20.00u            Circuit geopend

19.30 u.                       Avondmaaltijd.

 

Zaterdag 1 April

8.00- 8.45 u.               Gezamenlijk ontbijt.

10.00- 12.00 u.           Circuit geopend

12.00- 12.45 u.           Gezamenlijke lunch.

14.00- 17.00 u.           Circuit geopend

19.30 u. >                   Avondmaaltijd.

 

Zondag 2 April

8.00- 8.45 u.               Gezamenlijk ontbijt.

9.00u                           Einde noppenweekend

 

Eventueel kan er nog een baan in de buurt bijvoorbeeld Grevenbroich of Enduropark Billstain bezocht worden op eigen gelegenheid

Het hiervoor beschreven programma is voorlopig en kan door de organisatie worden gewijzigd.

De organisatie zal vrijdag 31 maart om 13.00 u. op het terrein van MSC Kleinhau aanwezig zijn. Zij zal hier de voorbereidingen voor het weekend treffen en de ontvangst van alle deelnemers verzorgen. De organisatie zal ter plaatse aangeven waar wij gezamenlijk onze vervoermiddelen zullen parkeren. In plaats van onze clubtent maken we gebruik van de kantine op het terrein. Van eenieder wordt verwacht dat hij zijn eigen afval opruimt en een bijdrage levert in werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld corvee e.d. De organisatie zal hier waar nodig sturing geven.

 

Inschrijving

Dit jaar gaan we het inschrijven anders doen.

 

Tot 18 Februari kunnen de leden van motorclub Ruurlo zich inschrijven met hun introducee (kan later ook nog maar dan loopt u kans dat het vol zit. Na 1 Maart stellen we de inschrijving ook open voor leden van de BMAC Borculo.

Ook willen we dit jaar van iedereen een kopie van de zorgpas en id. kaart/paspoort hebben dus zorg dat je deze bij je hebt.

Belangrijk:

Alleen leden van Motorclub Ruurlo of BMAC Borculo welke op 01 januari 2023 lid zijn, kunnen deelnemen. Een uitzondering wordt gemaakt voor inwoners van de gemeente Berkelland, deze kunnen alsnog lid worden om vervolgens deel te kunnen nemen.

 

Dit jaar is het ook weer mogelijk om een introducee mee te nemen, zolang er voldoende plaatsen beschikbaar zijn tenminste.

 

Met de ervaring van vorig jaar in het achterhoofd nog even ter verduidelijking, introducees zijn de 1e deelnemers die afgezegd worden als er te veel aanmeldingen zijn. De laatst aangemelde introducee valt als 1e af.

 

Maximaal aantal deelnemers

In overleg met de MSC Kleinhau is besloten om een maximum van 50 deelnemers te hanteren. Wanneer dit aantal wordt overschreden, bepaald de organisatie welke deelnemers deel kunnen nemen. De criteria voor de beoordeling zijn vooraf vastgesteld. Uiteraard betreurt de organisatie dit maximum, het is echter noodzakelijk om de continuïteit van het evenement te waarborgen.

 

Tips

Tips en noodzakelijkheden:

 • Neem goede slaapmaterialen mee, dit kan je weekend aangenamer maken (de nachten kunnen nog koud zijn);
 • Zaklamp;
 • Milieumat is verplicht.
 • Medische kaart van je ziektekostenverzekeraar meenemen;
 • Je kunt naar eigen inzicht en wens verzekeringen afsluiten (de organisatie heeft hierin geen rol, ook niet als adviesorgaan);
 • De routebeschrijvingen kan het beste worden gedownload van de site van de MSC Kleinhau msc-kleinhau.de

 

MSC Kleinhau zal voor ons Noppenweekend een speciale trainingsverzekering aanvragen. De MC Ruurlo zal deze betalen, daarnaast zullen de MC Ruurlo en/ of de organisatieleden van dit evenement geen verzekeringen afsluiten voor dit evenement. Eenieder is verantwoordelijk voor zijn eigen goederen, aansprakelijkheid en verzekeringen. De organisatie, nog Motorclub Ruurlo is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, direct of indirect, stoffelijk of lichamelijk, op welke wijze dan ook ontstaan gedurende, op weg naar het evenement of op de terugweg naar huis!

 

 

Contactpersoon:

Erik Stegeman                        06 82 14 77 69 / cross@mcruurlo.nl

DUS NIET NAAR HET SECRETARIAAT MAILEN MET VRAGEN MAAR ERIK MAILEN

Adres MSC Kleinhau

Rennstrecke ‘Am Raffelsberg’

Brandenbergerweg
0049 24 29 24 38

www.msc-kleinhau.de

Inschrijven is niet meer mogelijk. Maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Informatie inschrijving

 • Selecteer waarvoor je wilt inschrijven
 • Vult het inschrijfformulier volledig in.
 • Betaal via Ideal of Paypal
 • Zodra je betaald (Ideal of Paypal) hebt, na de inschrijving, ontvang je een emailbericht met een bevestiging van de deelname.
 • Zodra je betaald hebt, na de inschrijving, ontvang je een emailbericht met daarin downloadlink naar het ticket.
 • Verdere informatie ontvang je via de mail