Info Noppenweekend

Noppenweekend 2018 Motorclub Ruurlo

 

Het Noppenweekend wordt dit jaar voor de veertiende keer in zijn geschiedenis gehouden. Het doel van het weekend is om de noppenrijders van onze vereniging samen, in een gezellige en saamhorige ambiance, hun hobby en/ of sport uit te laten oefenen. Hierbij kan een ieder op zijn eigen niveau, alleen of samen met anderen het weekend crossen.

 

Het Noppenweekend zal dit jaar plaatsvinden op 20 t/m 22 april 2018. De locatie is het MX-circuit van de MSC-Kleinhau in Duitsland. De reisduur naar deze locatie zal ongeveer 2 tot 3 uur bedragen, de afstand is 205 km.

 

De MSC Kleinhau stelt ons het gehele circuit en bijbehorende overige faciliteiten volledig en exclusief tot onze beschikking. Deze locatie beschikt over een professioneel motocross- circuit, jeugd mx- circuit, er zijn  overnachtingsmogelijkheden, sanitaire en facilitaire voorzieningen en een volwaardige, uitgebreide kantine.

 

Circuit

Op het circuit worden jaarlijks een aantal grote wedstrijden gereden met vele duizenden toeschouwers. Het is goed ingericht en heeft de nodige veiligheidsvoorzieningen. Kenmerken:

 • veel hoogte verschillen;
 • harde ondergrond met grind (toegankelijk voor ieder niveau rijder);
 • droogt snel;
 • spectaculair (voor degenen die het kunnen, voor de minder geoefende rijders echter zeer toegankelijk);
 • bijna geheel overzichtelijk vanuit ieder punt op het terrein;
 • lengte ongeveer 2 km;

De harde ondergrond maakt het circuit voor minder geoefende rijders zeer toegankelijk, te meer daar er geen andere motorcrossers zullen zijn dan alleen van de MC Ruurlo. De hoogteverschillen en de aard van het circuit zal voor de geoefende rijder een uitdaging zijn. Bijgaand een aantal videobeelden:

http://www.myvideo.de/watch/2450896/MSC_Kleinhau_30_09_2007

http://www.myvideo.de/watch/1577396/MSC_Kleinhau_20_05_2007

www.msc-kleinhau.de

 

Onze locatie voor het Noppenweekend 2018 ligt slechts enkele tientallen kilometers van het Enduropark Bilstain. Voor de liefhebbers is dit een goede mogelijkheid om zich daar uit te leven. Een bezoek aan dit park is op eigen gelegenheid en zal niet door de organisatie geregeld worden.

 

Het weekend

Het evenement moet voor iedereen toegankelijk zijn en heeft o.a. als streven de kosten op een zo laag mogelijk niveau te houden zonder aan kwaliteit in te boeten. Overnachten zal op het terrein gebeuren en zal op eigen gelegenheid worden ingevuld, denk hierbij aan campers, aanhangwagens, tent of andere mogelijkheden. In de kantine zullen we eten en andere binnenactiviteiten organiseren. Alle maaltijden worden volledig verzorgd en samengesteld door onze gastheren/vrouwen (MSC Kleinhau). De overige activiteiten worden door ons zelf georganiseerd en begeleid. Er zullen geen activiteiten buiten het terrein van de MSC Kleinhau plaatsvinden.

 

Mx-training

Wij willen allemaal goed, snel en als het kan ook nog zo beheerst mogelijk motorcrossen. Daarom zal de MC Ruurlo ook dit jaar voor jou 1 of meerdere trainers te contracteren (Bij voldoende belangstelling). Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je training wilt.

 

Deelnamekosten

De kosten bedragen:

 

Deelnemer Cross 11 jaar en jonger                              € 60                 (peildatum leeftijd 01-01-2018)

Deelnemer Cross 12 jaar en ouder                               € 90                 (peildatum leeftijd 01-01-2018)

Begeleider                                                                   € 50

 

Het weekend is inclusief:

 • camping- en parkeergelden;
 • gebruik sanitaire voorzieningen;
 • gebruik kantine;
 • alle maaltijden;
 • entreegelden voor het circuit;

 

Genuttigde dranken in de kantine zijn voor eigen rekening.

 

Programma

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

 

Vrijdag 20 april:

 

12.00 u. >                   Aankomst/ ontvangst

14.00 – 20.00u            Circuit geopend

19.30 u.                       Avondmaaltijd.

 

Zaterdag 21 april:

 

8.00- 8.45 u.               Gezamenlijk ontbijt.

9.00- 12.00 u.             Circuit geopend

12.00- 12.45 u.           Gezamenlijke lunch.

14.00- 17.00 u.           Circuit geopend

19.30 u. >                   Avondmaaltijd.

 

Zondag 22 april:

 

8.00- 8.45 u.               Gezamenlijk ontbijt.

9.00u                           Einde noppenweekend

 

Eventueel kan er nog een baan in de buurt bijvoorbeeld Grevenbroich of enduropark Billstain bezocht worden op eigen gelegenheid

 

Het hiervoor beschreven programma is voorlopig en kan door de organisatie worden gewijzigd.

 

De organisatie zal vrijdag 20 april om 14.00 u. op het terrein van MSC Kleinhau aanwezig zijn. Zij zal hier de voorbereidingen voor het weekend treffen en de ontvangst van alle deelnemers verzorgen. De organisatie zal ter plaatse aangeven waar wij gezamenlijk onze vervoersmiddelen zullen parkeren. In plaats van onze clubtent maken we gebruik van de kantine op het terrein. Van een ieder wordt verwacht dat hij zijn eigen afval opruimt en een bijdrage levert in werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld corvee e.d. De organisatie zal hier waar nodig sturing geven.

 

Inschrijving

Dit jaar gaan we het inschrijven anders doen.

 

Tot 1 April kunnen de leden van motorclub Ruurlo zich inschrijven met hun introducee (kan later ook nog maar dan loopt u kans dat het vol zit. Na 1 April stellen we de inschrijving ook open voor leden van de BMAC Borculo.

 

Inschrijving is alleen nog via de site mogelijk. Voor inschrijven via de site ga naar de site www.mcruurlo.nl dan naar tabblad cross en daar vind je inschrijven Noppenweekend. Vul hier het inschrijfformulier in. Dit jaar dient het inschrijfgeld direct bij de inschrijving via i deal overgemaakt te worden.

 

Ook willen we dit jaar van iedereen een kopie van de zorgpas en id kaart/paspoort hebben dus zorg dat je deze bij je hebt.

 

Belangrijk: alleen leden van Motorclub Ruurlo of BMAC Borculo welke op 01 januari 2018 lid zijn, kunnen deelnemen. Een uitzondering wordt gemaakt voor inwoners van de gemeente Berkelland, deze kunnen alsnog lid worden om vervolgens deel te kunnen nemen.

 

Dit jaar is het ook weer mogelijk om een introducee mee te nemen, deze kunnen zich ook gewoon via de site inschrijven. Indien het maximum aantal inschrijvingen is bereikt gaan eigen leden voor en worden introducees op volgorde van inschrijving toegelaten totdat het maximum aantal is bereikt.

 

Maximaal aantal deelnemers

In overleg met de MSC Kleinhau is besloten om een maximum van 50 deelnemers te hanteren. Wanneer dit aantal wordt overschreden, bepaald de organisatie welke deelnemers deel kunnen nemen. De criteria voor de beoordeling zijn vooraf vastgesteld. Uiteraard betreurt de organisatie dit maximum, het is echter noodzakelijk om de continuïteit van het evenement te waarborgen.

 

Tips

Tips en noodzakelijkheden:

 • Neem goede slaapmaterialen mee, dit kan je weekend aangenamer maken (de nachten kunnen nog koud zijn);
 • Zaklamp;
 • Milieumat is verplicht.
 • Medische kaart van je ziektekostenverzekeraar meenemen;
 • Je kunt naar eigen inzicht en wens verzekeringen afsluiten (de organisatie heeft hierin geen rol, ook niet als adviesorgaan);
 • De routebeschrijvingen kan het beste worden gedownload van de site van de MSC Kleinhau msc-kleinhau.de

 

MSC Kleinhau zal voor ons Noppenweekend een speciale trainingsverzekering aanvragen. De MC Ruurlo zal deze betalen, daarnaast zullen de MC Ruurlo en/ of de organisatieleden van dit evenement geen verzekeringen afsluiten voor dit evenement. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen goederen, aansprakelijkheid en verzekeringen. De organisatie, nog Motorclub Ruurlo is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, direct of indirect, stoffelijk of lichamelijk, op welke wijze dan ook ontstaan gedurende, op weg naar het evenement of op de terugweg naar huis!

 

 

 

 

 

Contactpersonen:

Jochem Rouwenhorst               06 12 30 85 64

Erik Stegeman             06 15 94 31 24/ Erikstegeman@live.nl

 

DUS NIET NAAR HET SECRETARIAAT MAILEN MET VRAGEN MAAR ERIK MAILEN

 

 

 

 

 

Adres MSC Kleinhau

Rennstrecke ‘Am Raffelsberg’

Brandenbergerweg
0049 24 29 24 38

www.msc-kleinhau.de