Info Noppenweekend

Noppenweekend 2019

Het Noppenweekend wordt dit jaar voor de vijftiende keer in zijn geschiedenis gehouden. Het doel van het weekend is om de noppenrijders van onze vereniging samen, in een gezellige en saamhorige ambiance, hun hobby en/ of sport uit te laten oefenen. Hierbij kan een ieder op zijn eigen niveau, alleen of samen met anderen het weekend crossen.

 

Het Noppenweekend zal dit jaar plaatsvinden op 10 t/m 12 mei 2019. De locatie is het MX-circuit van de MSC-Kleinhau in Duitsland. De reisduur naar deze locatie zal ongeveer 2 tot 3 uur bedragen, de afstand is 205 km.

 

De MSC Kleinhau stelt ons het gehele circuit en bijbehorende overige faciliteiten volledig en exclusief tot onze beschikking. Deze locatie beschikt over een professioneel motocross- circuit, jeugd mx- circuit, er zijn  overnachtingsmogelijkheden, sanitaire en facilitaire voorzieningen en een volwaardige, uitgebreide kantine.

 

Circuit

Op het circuit worden jaarlijks een aantal grote wedstrijden gereden met vele duizenden toeschouwers. Het is goed ingericht en heeft de nodige veiligheidsvoorzieningen. Kenmerken:

 • veel hoogte verschillen;
 • harde ondergrond met grind (toegankelijk voor ieder niveau rijder);
 • droogt snel;
 • spectaculair (voor degenen die het kunnen, voor de minder geoefende rijders echter zeer toegankelijk);
 • bijna geheel overzichtelijk vanuit ieder punt op het terrein;
 • lengte ongeveer 2 km;

De harde ondergrond maakt het circuit voor minder geoefende rijders zeer toegankelijk, te meer daar er geen andere motorcrossers zullen zijn dan alleen van de MC Ruurlo. De hoogteverschillen en de aard van het circuit zal voor de geoefende rijder een uitdaging zijn. Bijgaand een aantal videobeelden:

Noppenweekend 2013

http://www.myvideo.de/watch/2450896/MSC_Kleinhau_30_09_2007

http://www.myvideo.de/watch/1577396/MSC_Kleinhau_20_05_2007

www.msc-kleinhau.de

 

Onze locatie voor het Noppenweekend ligt slechts enkele tientallen kilometers van het Enduropark Bilstain. Voor de liefhebbers is dit een goede mogelijkheid om zich daar uit te leven. Een bezoek aan dit park is op eigen gelegenheid en zal niet door de organisatie geregeld worden.

 

Het weekend

Het evenement moet voor iedereen toegankelijk zijn en heeft o.a. als streven de kosten op een zo laag mogelijk niveau te houden zonder aan kwaliteit in te boeten. Overnachten zal op het terrein gebeuren en zal op eigen gelegenheid worden ingevuld, denk hierbij aan campers, aanhangwagens, tent of andere mogelijkheden. In de kantine zullen we eten en andere binnenactiviteiten organiseren. Alle maaltijden worden volledig verzorgd en samengesteld door onze gastheren/vrouwen (MSC Kleinhau). De overige activiteiten worden door ons zelf georganiseerd en begeleid. Er zullen geen activiteiten buiten het terrein van de MSC Kleinhau plaatsvinden.

 

Mx-training

Wij willen allemaal goed, snel en als het kan ook nog zo beheerst mogelijk motorcrossen. Daarom zal de MC Ruurlo ook dit jaar voor jou 1 of meerdere trainers te contracteren (Bij voldoende belangstelling). Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je training wilt.

 

Deelnamekosten

De kosten bedragen:

 

Deelnemer Cross 11 jaar en jonger                              € 60,-              (peildatum leeftijd 01-01-2019)

Deelnemer Cross 12 jaar en ouder                               € 90,-              (peildatum leeftijd 01-01-2019)

Begeleider                                                                     € 50,-

 

Het weekend is inclusief:

 • camping- en parkeergelden;
 • gebruik sanitaire voorzieningen;
 • gebruik kantine;
 • alle maaltijden;
 • entreegelden voor het circuit;

Genuttigde dranken in de kantine zijn voor eigen rekening.

 

 

Tips

Tips en noodzakelijkheden:

 • Neem goede slaapmaterialen mee, dit kan je weekend aangenamer maken (de nachten kunnen nog koud zijn);
 • Zaklamp;
 • Milieumat is verplicht.
 • Medische kaart van je ziektekostenverzekeraar meenemen;
 • Je kunt naar eigen inzicht en wens verzekeringen afsluiten (de organisatie heeft hierin geen rol, ook niet als adviesorgaan);
 • De routebeschrijvingen kan het beste worden gedownload van de site van de MSC Kleinhau msc-kleinhau.de

 

MSC Kleinhau zal voor ons Noppenweekend een speciale trainingsverzekering aanvragen. De MC Ruurlo zal deze betalen, daarnaast zullen de MC Ruurlo en/ of de organisatieleden van dit evenement geen verzekeringen afsluiten voor dit evenement. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen goederen, aansprakelijkheid en verzekeringen. De organisatie, nog Motorclub Ruurlo is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, direct of indirect, stoffelijk of lichamelijk, op welke wijze dan ook ontstaan gedurende, op weg naar het evenement of op de terugweg naar huis!

Contactpersonen:

Jochem Rouwenhorst               06 12 30 85 64

Erik Stegeman                          06 15 94 31 24 / Erikstegeman@live.nl

 

DUS NIET NAAR HET SECRETARIAAT MAILEN MET VRAGEN MAAR ERIK MAILEN

Adres MSC Kleinhau

Rennstrecke ‘Am Raffelsberg’

Brandenbergerweg
0049 24 29 24 38

www.msc-kleinhau.de