Offroad rit verplaatst naar 25 oktober 2020

17
december
2019
Offroad rit verplaatst naar 25 oktober 2020
Geen reacties

Offroad rit verplaatst naar 25 oktober 2020

MC Ruurlo heeft besloten om in het voorjaar geen Offroadrit te organiseren. Het draagvlak voor het beschikbaar stellen van het land in deze periode is te klein en het risico bij natte periode is groot, waardoor mogelijk problemen ontstaan bij het herstel van het land.

De focus is nu om de Offroadrit op zondag 25 oktober 2020 te organiseren, geletĀ op de problematiek van het vanggewas zal dit een uitdaging worden.

De KNMV heeft vanuit Den Haag geen groen licht gekregen voor een gedoogsituatie om maisland te gebruiken voor de enduro en offroad. Nu gaat de KNMV vanuit de sport het nogmaals proberen in Den Haag met het argument dat de sport ten dode is opgeschreven en het ontstaan van ongecontroleerd wildcrossen als toevoeging bij het niet kunnen gebruik van maislanden. Dit zal weer veel tijd kosten voordat we hier als club een antwoord op hebben.

Voor onze Offroadrit houdt in dat er geen maislanden met vanggewasregeling in de route zullen worden opgenomen. (mits er in het loop van het jaar toch positieve ontwikkelingen komen vanuit Den Haag)

We moeten op zoek naar andere percelen, zodat we toch nog een mooie Offroad kunnen aanbieden.