Offroad rit verplaatst naar 1 Maart 2020

4
oktober
2019
Offroad rit verplaatst naar 1 Maart 2020
Geen reacties

Offroad rit verplaatst naar 1 Maart 2020

Voor komende maand staat de Offroad Rit gepland op 27 oktober a.s. Door de strengere regelgeving rondom het vanggewas hebben we helaas moeten besluiten om de Offroad rit te verplaatsen naar  het voorjaar van 2020.

De nieuwe datum is Zondag 1 Maart 2020. Noteer deze alvast in je agenda.

Door de Europese regeltjes en wetten zijn boeren momenteel verplicht om binnen drie dagen na de maisoogst het land te bewerken en opnieuw in te zaaien met een zogenaamd ‘vang-gewas’. De mais heeft namelijk niet alle meststoffen uit de bodem opgenomen en het ingezaaide vang-gewas zal de achtergebleven stikstoffen ‘opvangen’ zodat deze niet kunnen uitspoelen.

Vanuit politiek Den Haag is te kennen gegeven dat het niet de bedoeling is dat deze wet typische plattelands-evenementen als autocross, motorcross, enduro en OFF ROAD RITTEN dwarszit en achter de schermen wordt er door KNMV en MON al druk overlegd over een uitzonderingsregeling voor onder meer enduro’s en offroad-ritten. Omdat deze regeling nog steeds niet officieel van kracht is, hebben we als Motorclub Ruurlo besloten de Offroad rit voor dit jaar te verplaatsen naar Zondag 1 Maart 2020.